Сулејман поново оÑваја!
ПиÑмо аномимног гледаоца МиниÑтарÑÑ‚Ð²Ñ ÐºÑƒÐ»Ñ‚ÑƒÑ€Ðµ
ТекÑÑ‚ је пиÑмо анонимног гледаоца упућено једном Ñлужбенику МиниÑтарÑтвРкултуре. Ðе знамо да ли је на њега Ñтигао одговор.
Поштовани ...,
Ваше име ми је било прво међу контактима на Ñајту МиниÑтарÑтвР...
ÐиÑам члан нити једне екÑтремиÑÑ‚Ð¸Ñ ÐºÐµ, деÑно оријентиÑане , групе грађана нити једне политичке Ñтранке у Србији...
Обраћам Вам Ñе везано за нову турÑку Ñерију "Сулејман ВеличанÑтвеРи", која Ñе емитује или ће тек почети...
Ðе знам, не пратим такве Ñерије, Ñамо Ñам видеo рекламу и разбеÑнео Ñе.
Гомила ÑрпÑких зајапурених домаћица веровaтно једва чека Ñерију или већ ужива у њој, не размишљајућРни најмање ко је тај Сулејман ВеличанÑтвеРи.
Стварно Ñебе не доживљавам као националиÑту или томе Ñл., али ово је превршило Ñваку меру.
МиÑлим да је немогуће забранити тако неку Ñерију, поготово јер ће Ñигурно приказати Сулејмана у романÑираном Ñветлу, како је ширио демократију, имао Ñамо једну жену, био благонаклон према деци и водио дружељубиве разговоре Ñа ÑуÑедним државама, а није: Узмао данак у крви, набијао на колац и да не набрајам даље...
Ðко већ не може да Ñе забрани овако нешто мора да Ñе ÑмиÑли неки механизам који би Ñмањио вероватноћу откупа овакве Ñерије...
То је ваш поÑао (миÑлим на ваше МиниÑтарÑтвР).
Ðпр. наплата екÑтра пореза којим би Ñе обновили културно-иÑторијÑки Ñпоменици или тако нешто Ñлично. Треба иÑкориÑтити глупоÑÑ‚ и непроÑвећено ÑÑ‚ овог народа, али на прави начин (управо то и раде многе популарне шоу емиÑије, да их не набрајам, али ширећи Ð°Ð½Ñ‚Ð¸ÐºÑƒÐ»Ñ‚ÑƒÐ¸Ñ€Ñ Ð¸ Ñве их треба опорезовати, и ту лежи новац за културу...)
Знам шта је Ñлобода изражавања, Ñлобода политике емитовања телевизиÑког програма у оквиру правног оквира... али ово вређа.
У време док је владао дотични гоÑподин ВеличанÑтвеРи 1520-1566. год, шта Ñе дешавало у Србији? У каквим Ñмо одноÑима били Ñа ТурÑком у то време, колико је колаца било окрвављено и колико деце иÑтргнуто из мајчиног наручја (да не набрајам даље, већ ми звучи патетично).
Да закључим једним питањем? Шта миÑлите да Ðемци Ñниме Ñеријал о Хитлеру, и покушају да извуку добре оÑобине код њега и прикажу га романÑирано како је хтео Ñамо да заведе мало реда у поÑткризној ÑветÑкој економији каÑних 30-их...
Да ли би Израел откупио Ñерију јер Хитлера игра презгодни плавооки КриÑтоф Валц?
Ðе би откупили ни "Клинику Шварцвалд" лимунаду о младим докторима и дикторкама који Ñе "ваћаре" по клиници а камоли "Хитлера величанÑтвен ог", зато Ñу Израелци то што јеÑу, једна од најмоћнијих држава на Ñвету... Модерни Ñу, знају иÑторију али не заборављају...
Покушајте да урадите нешто по том питању, паметно, мудро, модерно, префињено и у Ñкладу Ñа законом.
Изузетно ме занима Ваше мишљење о Ñвему горе наведеном.
Младен, један обичан грађанин Србије.

Odgovori sa citatom

zaiskali ste,evo vam ga 
O da, cak i braca Crngoroci se dali u snimanje...Kad sev to pogledate, ne cudi ova pobeda Sulejmana

,prebacujem se na "braću Grke"